Rahma Sarita: assalamualaikum wr wb

HAL: Letusan Galeras Di Colombia Dan Sinabung


(AP Photo/ Saudi Press Agency) ** EDITORIAL USE ONLY, NO SALES ** Tue Aug 10, 2:10 PM ET Qatar Museum of Islamic Art


A boy plays with his brother at a shelter to where the family was evacuated in the outskirts of Pasto, southern Colombia, August 25, 2010. Colombia’s Galeras Volcano (seen in the background) erupted on Wednesday, forcing authorities to order the evacuation of thousands, but only a few residents trickled from nearby villages to shelters, officials said. REUTERS/Jaime Saldarriaga (COLOMBIA – Tags: DISASTER ENVIRONMENT) Wed Aug 25, 8:19 PM ET A view of the Galeras Volcano as seen from the outskirts of Pasto, southern Colombia August 25, 2010. The volcano erupted on Wednesday, forcing authorities to order the evacuation of thousands, but only a few residents trickled from nearby villages to shelters, officials said. REUTERS/Jaime Saldarriaga (COLOMBIA – Tags: DISASTER ENVIRONMENT) Wed Aug 25, 8:29 PM ET

A view of the Galeras Volcano as seen from the outskirts of Pasto, southern Colombia August 25, 2010. The volcano erupted on Wednesday, forcing authorities to order the evacuation of thousands, but only a few residents trickled from nearby villages to shelters, officials said. REUTERS/Jaime Saldarriaga (COLOMBIA – Tags: DISASTER ENVIRONMENT) Wed Aug 25, 8:29 PM ET Police officers talk to villagers in Mapachico, on the slopes of the Galeras Volcano, in southern Colombia, Wednesday Aug. 25, 2010. Mounted officers toured the area to invite residents to evacuate to shelters after a burst of gases, ash and vapor rose from the volcano early Wednesday. No damages or victims were reported.  (AP Photo/Eric Bauer) Wed Aug 25, 9:54 PM ET

Map showing the location of the Sinabung volcano on the Indonesian island of Sumatra. The volcano erupted for the first time in 400 years Sunday, spewing a vast cloud of smoke and ash into the air and sending thousands of people fleeing from their homes. (AFP/Graphic) Sun Aug 29, 10:33 AM ET Indonesia was on red alert Sunday after the Sinabung volcano on the island of Sumatra erupted, spewing smoke and ash 1,500 metres into the air and forcing the evacuation of at least 12,000 people. (AFP Graphic) Sun Aug 29, 2:53 AM ET

A man and his son watch as the Sinabung volcano spews thick smoke in Karo district in North Sumatra on August 29. A volcano on the Indonesian island of Sumatra erupted for the first time in 400 years Sunday, spewing a vast cloud of smoke and ash into the air and sending thousands of people fleeing from their homes. (AFP/Sutanta Aditya) Sun Aug 29, 10:33 AM ET Villagers living close to the erupting Sinabung volcano gather at a temporary shelter. Indonesia sits on the Pacific “Ring of Fire”, where the meeting of continental plates causes high volcanic and seismic activity. It has more active volcanoes than any other country. (AFP/Sutanta Aditya) Sun Aug 29, 2:53 AM ET

Mount Sinabung spews volcanic materials in Karo, North Sumatra, Indonesia, Monday, Aug. 30, 2010. The volcano that had been dormant for more than four centuries erupted for the second day in a row Monday, spewing out towering clouds of ash and forcing the evacuation of more than 21,000 people. (AP Photo/Binsar Bakkara) Mon Aug 30, 4:36 AM ET Mount Sinabung volcano spews smoke as seen from Bekerah village in the district of Tanah Karo in Indonesia’s North Sumatra province August 30, 2010. The Indonesian volcano that erupted for the first time in centuries on Sunday spewed fresh plumes of smoke early on Monday morning, causing panic in nearby villages and delaying local flights, officials said on Monday. REUTERS/Tarmizy Harva Mon Aug 30, 7:36 AM ET

Mount Sinabung spews volcanic materials into the sky in Karo, North Sumatra, Indonesia, Monday, Aug. 30, 2010. The volcano that had been dormant for more than four centuries erupted for the second day in a row Monday, spewing out towering clouds of ash and forcing the evacuation of more than 21,000 people. (AP Photo/Roone Patikawa) Mon Aug 30, 8:08 AM ET

Peta gunung api di Indonesia. Kalau semua gunung ini meletus bersamaan, sangat mungkin akan kiamat. Sebab dulu saja waktu gunung Tambora meletus, sudah menimbulkan apa yang dikenal sebagai “Year Without Summer” pada tahun 1816, akibat debu gunungTambora di pulau Sumbawa menghambat sinar matahari sehingga pertanian mengalami kegagalan dan di Eropa saja ada 200.000 orang tewas.

….
The Year Without a Summer (also known as the Poverty Year, Year There Was No Summer and Eighteen Hundred and Froze to Death) was 1816, in which severe summer climate abnormalities destroyed crops in Northern Europe, the Northeastern United States and eastern Canada. Most consider the climate anomaly to have been caused by a combination of a historic low in solar activity with a volcanic winter event; the latter caused by a succession of major volcanic eruptions capped off by the Mount Tambora eruption of 1815, the largest known eruption in over 1,600 years. . It is now generally thought that the aberrations occurred because of the 1815 (April 5–15) volcanic Mount Tambora eruption on the island of Sumbawa, Indonesia (then part of the Dutch East Indies). The eruption had a Volcanic Explosivity Index ranking of 7, a super-colossal event that ejected immense amounts of volcanic dust into the upper atmosphere. It was the world’s largest eruption since the Hatepe eruption over 1,630 years earlier in AD 180. Average global temperatures decreased about 0.4–0.7 °C (0.7–1.3 °F), enough to cause significant agricultural problems around the globe, approximate European fatality total of 200,000 deaths.

http://en.wikipedia.org/wiki/Year_Without_a_Summer

…..


Waktu aku tulis surat “Isyarat Paris Hilton Soal “M” Lain” tanggal 29 Agustus 2010, pada saat memasang foto beberapa benda contoh seni Islam yang memuat gambar mahluk bernyawa, aku baru perhatikan bahwa susunan benda-benda itu seperti menara dan paling atas adalah piring bundar. Sehingga seperti menara baru yang memuat jam besar di dekat Ka’bah, yang aku bilang seperti isyarat bahwa aku Jadi Dajjal Kalau Tidak Sama Rahma. Dan karena Dajjal akan muncul menjelang kiamat, berarti kiamat sudah semakin dekat.

Sehari kemudian, gunung Sinabung yang sejak dua hari sebelum itu sudah mulai mengeluarkan asap, meletus pada hari Minggu 29 Agustus 2010 sekitar jam 00.15 WIB. Sekitar empat hari sebelum itu, di Colombia Amerika Selatan ada gunung lain yang juga meletus pada 25 Agustus 2010. Aku baru tau pada saat cari foto gunung Sinabung tanggal 30 Agustus lalu. Nama gunung di Colombo itu adalah Galeras, yang seperti kata “gallery” yang biasa terkait dengan soal seni. Sehingga seperti klop dengan soal foto-foto benda seni yang seperti menara jam baru di Mekkah itu.

Gunung Sinabung mulai menunjukkan aktifitas menyemburkan debu pada hari Jumat 27 Agustus 2010 malam sekitar jam 20.00 WIB.  Pada Jumat malam itu juga di Apa Kabar Indonesia Malam sekitar jam 21.20 WIB dimulai pembicaraan dengan narasumber Uni Lubis, Todung Mulia Lubis, dan Munarman, mengenai soal pimpinan redaksi majalah Playboy.

Seperti aku sudah pernah sebutkan di suratku dulu, nama bang Todung yang kamu sebut juga di artikel di Media Indonesia pada tahun 2001 mengenai pernikahan kamu, seperti memuat isyarat untuk kita. Sebab nama beliau seperti berarti “to do Ng Mulia lu bisa”, dimana “Ng yang secara Mulia” berarti melalui gerbang pernikahan.

Mengingat gunung Sinabung semula dianggap kategori B yaitu tidak aktif, karena sejak tahun 1600-an tidak pernah menunjukkan aktifitas vulkanik, tapi justru baru sekarang setelah empat ratus tahun baru meletus, maka aku pikir ini serius isyarat bahwa kita perlu menikah sesuai skema Rahm Emmanuel. Seperti sering aku ungkapkan, namaku Firman yang dalam bahasa Jerman atau Belanda “fir” berarti “empat”, sehingga gunung Sinabung yang meletus setelah empat ratus tahun itu seperti isyarat kuat untuk kita.

Kata empat ratus tahun itu seperti berarti “ratu Rahma Sarita sudah tahu aku harus ‘end’, ketemu ajal”. Sebab orang menikah ‘kan seperti “raja sehari”, sehingga saat kita menikah berarti kamu menjadi “ratu”, dan kamu tahu pernikahan itu untuk bantu aku “end” sesuai skema Rahm Emmanuel.

Kalaupun kamu lebih suka berpegang pada prinsip kamu yang aku muat di Pesan Kamu Dan Motor Gede mengenai ucapan kamu “emang udah rusak aja kaleeee……..”, sehingga kamu merasa nggak perlu melakukan apa-apa terhadap dunia yang sudah rusak ini, aku pikir itu bertentangan dengan “jangan berputus asa dari Rahmat Allah”. Hadist Rasulullahpun ada yang menyebutkan “bahkan kalau besok kiamat, namun engkau memegang satu biji tanaman, maka tanamkanlah”.

Lagipula seperti aku sering ungkapkan, kalau dunia kiamat dalam keadaan kita tidak melakukan apa yang perlu kita lakukan, maka di akherat kelak kita akan disalahkan oleh milyaran umat manusia. Sedangkan kalau kita sudah berusaha, namun dunia tetap kiamat juga, maka insya Allah kita tidak akan disalahkan.


Jakarta, 1 September 2010.
wassalam,


a.m. firmansyah
sms 0812 183 1538


3 Responses to “AB285. Letusan Galeras Di Colombia Dan Sinabung”


  1. […] AB285. Letusan Galeras Di Colombia Dan Sinabung […]


  2. […] AB285. Letusan Galeras Di Colombia Dan Sinabung […]


  3. […] AB285. Letusan Galeras Di Colombia Dan Sinabung, and just recently added: […]


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: